Zuco 103 laat de zon schijnen

Dit verhaal werd geschreven door admin

We moesten ze lang missen, die bandleden van Zuco 103. Na een jarenlange stop is de band terug van weggeweest. Op Mundial laten ze zien dat de break geen dag langer had mogen duren. Het publiek is het daar volmondig mee eens en danste tot de laatste noot. Zelfs in de regen.

Recensie
Act: Zuco 103
Waar:
Parkpodium
Land:
Nederland
Cijfer:
8,5
Het optreden:
Ritmische en vrolijke met pit

De zon laat zich heel eventjes zien op het terrein, wat betekent dat de festivalgangers al loungend in het gras op Zuco 105 wachten. Bij de eerste gitaargeluiden van de act blijven ze keurig zitten, maar wanneer zangeres Lílian Vieira in een strakke zwarte jurk het podium betreed, is er geen ontkomen meer aan: Er moet gedanst worden. En veel.

De Braziliaanse beats en brede lach van Lílian (“Ik ben zo blij om hier te zijn!”) vormen een tropische cocktail die verleidt tot een flink potje heupdraaien. Bij elk nieuw nummer verzamelen nieuwe bezoekers zich bij het Parkpodium om met elkaar te lachen, dansen en schudden. Die energie gaat gedurende het hele optreden bijna niet verloren.

Zuco 103 is vijf jaar van de radar geweest. In die periode schreef de band constant nieuwe nummers, die dit jaar op twee albums te horen zijn. Eén van die albums is al uit: Etno Chic. Mundial heeft Zuco overduidelijk gemist. De sfeer zakt eigenlijk alleen in wanneer Lílian het Portugese gezang aan het publiek overlaat: “Nu jullie, nog één keer!” “En nog een keer!” “Deze is makkelijk jongens, nu jullie!” Een springende jongen doet zijn best om mee te brabbelen, maar roept na de tiende keer: “Zing nou toch zelf, ik wil niet meer.” Heel terecht.

Maar dan. De regen. Dus toch. Na nummer Chuva (dat gaat over de opwarming van de aarde, hoe ironisch) stort het me bakken naar beneden. Daar is niet iedereen tegen opgewassen. Het grasveld loopt langzaam leeg. Toch mag dat de pret niet drukken. De fans die blijven, zijn er ook écht. Het Parkpodium wordt het decor voor een handjevol dansende poncho’s en paraplu’s. Zuco kondigt door het slechte weer vervroegd hun laatste nummer aan, maar speelt uiteindelijk de hele set af. Gelukkig maar. Dat had nog wel een uurtje mogen duren. Comeback geslaagd.

Lees hier een interview met de toetsenist en drummer van Zuco 103.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt