Superpendejos teert op de kracht van herhaling

Dit verhaal werd geschreven door admin

Als je het eerste nummer niets vindt, kun je beter vertrekken. De DJ-set van Superpendejos is monotoon, en dat mag in dit geval bijna als compliment worden beschouwd. Als je elektronische muziek met een vleugje salsa en Spaans temperament kunt waarderen, ga je straks ongetwijfeld met spierpijn naar buiten. 

Recensie
Act: Superpendejos
Waar: Club Smederij
Land: Spanje/Denemarken
Cijfer: 7
Het optreden: Heerlijk monotoon.
Zoals natuurlijk iedereen weet, betekent het woord ‘pendejos’ ongeveer zoveel als ‘klootzakken’. Superklootzakken dus, dat belooft veel goeds. Het duo staat ‘met zonder’ shirt achter de tafels en zonder veel poeha wordt aan de set begonnen. Het is de opmaat voor een show zonder enige muzikale afwisseling, met nota bene een stilte na ieder nummer. De heren lijken ermee weg te komen, het publiek blijft lekker doordansen en de Club Smederij raakt voller en voller.

Met twee EP’s op zak hebben de klootzakken precies genoeg in huis om het publiek een uurtje te vermaken, maar als ze alle nummers twee keer hadden gespeeld had waarschijnlijk niemand dat gemerkt. De ontblote Spanjaard en de dansende Deen geven het goede voorbeeld en houden iedereen aan het bewegen. Hier en daar een mondharmonica en een vleugje dub, en we kunnen nog uren door. Gewoon lekker dansen op het meest constante aantal beats per minute dat je ooit hebt gehoord. Take it or leave it.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt