Sterke show Nanah Dae krijgt hiphopleken niet warm

Dit verhaal werd geschreven door admin

Recensie
Act: Nanah Dae
Waar: Club Smederij
Land: Nederland
Cijfer: 7,5
Het optreden: Krachtige hiphopshow voor ongeschikt publiek

De Tilburgse Nanah Dae bewijst met haar show in Club Smederij dat ze meer kan dan alleen rappen. Dans en zang maken haar act tot een complete hiphopshow. Toch krijgt ze de bijna volle zaal niet volledig mee in haar enthousiasme.

Samen met haar twee dansers vult Nanah Dae – die dit jaar de Grote Prijs van Nederland won – haar raps aan met overtuigende moves. Tijdens haar verses staan de twee jongens achter haar, naar beneden kijkend en met hun gezichten verstopt onder een cap. De vrouwelijke rapper wisselt haar gesproken teksten moeiteloos af met zuivere zang, dat kan ze dus ook. Maar het Mundialpubliek moeten wennen aan de rauwe raps en harde beats. Slechts kleine groepjes verspreid in het publiek doen mee als Nanah Dae herhaaldelijk ‘Bounce!’ door haar mic roept.

Aan het begin van het optreden praat de rapper alleen maar in Amerikaans Engels, klinkend als een echte girl from the hood. Als uiteindelijk de muziek abrupt stilvalt, komen haar Tilburgse roots tevoorschijn: ‘Ik zweet me kapot, man.’ De artieste praat met kinderen aan de rand van het podium en legt de muziek opvallend lang stil. De djpad is kapot en tijdens de paar minuten die nodig zijn om de muziek opnieuw door de speakers te krijgen, verliest Nanah Dae ruim tien procent van haar publiek.

Haar enthousiasme is niet kapot te krijgen en zodra alles weer werkt gaat de rapper ijzersterk door. ย Nanah Dae heeft zichtbaar plezier in het optreden en dit lijkt aanstekelijk te werken. Met klappen en bouncen krijgt zeย het publiek wat losser, maar ook aan het einde van de act blijft het duidelijk dat het Mundialpubliek niet geschikt is voor harde hiphop.

Nanah Dae sluit haar show af met een battle tussen haar en deย dansers. Met meer hiphopliefhebbers in de zaal had dit zomaar de beste hiphopact van het weekend kunnen zijn.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt