Spaghetti Sprinkhaan

Dit verhaal werd geschreven door admin

Geschreven door Megan van Slooten

Als het aan de Bug Bistro ligt, eten we over een paar jaar met z’n allen sprinkhanen in plaats van bijvoorbeeld rundvlees. Insecten zouden veel voedzamer zijn en veel minder water kosten. Een duurzamere oplossing. Maar is het ook reëel?

Op Festival Mundial was daar de Bug Bistro. Een kraam vol met bereide insecten die je gratis kon proeven. Volgens onderzoekster Karin Thomas is er van alles mis met hoe wij nu voedsel produceren. Zij gaf onder de naam Bug Bistro een college over hoe onze maatschappij moet ‘consum-anderen’: we moeten volgens haar op een andere manier voedsel gaan produceren en consumeren want als we op deze manier doorgaan dan gebruiken wij te veel grondstoffen. Ondanks de naam Bug Bistro doet vermoeden, ging het college vooral over duurzaamheid en minder over hoe we insecten als vleesvervanger kunnen gebruiken.

Of het vervangen van ons gebruikelijke vlees door insecten reëel is, is nog maar de vraag. Volgens Karin wordt het in andere landen ook al genoeg gedaan. Maar dan praat ze vooral over de armere landen die het zich financieel niet kunnen veroorloven om een koe te slachten om er een paar gehaktballen van te maken. Natuurlijk kunnen we met z’n allen wat minder vlees eten en wat bewuster met ons voedsel omgaan maar daarvoor hoeven we niet massaal insecten te gaan eten. Door te minderen met het minderen van het eten van vlees, wat minder eten weg te gooien en wat vaker de fiets te pakken maken we ook al een verschil.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt