Recensie: Publiek gaat los bij TenTemPiés

Dit verhaal werd geschreven door Mayke Westerink

De wereld heeft meer liefde nodig. Dit is de boodschap van het optreden van TenTemPiés in De Tuin. De Amsterdamse band speelt een uur lang vol passie en plezier. Dat is precies wat het publiek nodig had. Vanaf de eerste noot danst de mensenmassa zonder remmingen.

35506757715_d4d35a093b_z

“Tilburg, laat je horen!” schreeuwt de leadzanger Maurino Alarcón Seguel wanneer hij het podium op rent. Zijn energieke uitstraling is meteen te merken. Door de swingende melodie van de trompet gaan de voorste rijen van het publiek uit hun dak. Slippers worden ingeruild voor blote voeten in het gras en handen vliegen in de lucht. Jong en oud danst door en met elkaar.

Er is geen duidelijk genre of label aan deze band te plakken. De Chileense achtergrond van de leadzanger is merkbaar door de Spaanse teksten, die een politiek karakter hebben als je er goed naar luistert. Het is een soort mix van ska, reggae, rock en Latin. En juist deze mix past perfect bij het Mundial dat wij gewend zijn. Wereldwijd en niet in een hokje te proppen.

34665598294_7450265ea6_z
Halverwege het optreden komt Belle Doron het podium op. Zij zingt mee met het nummer ‘Yo Te Quero’ (ik hou van je), dat op het nieuwe album te horen is. Een paar keer wordt er gevraagd om mee te zingen en mee te klappen. Dat doet het publiek dan ook gelijk.

Net wanneer je denkt dat het optreden tot een einde komt, worden de drums en trompet ingezet waardoor het publiek in één keer weer wakker is. De leadzanger en tevens tekstschrijver sluit af met een duidelijke boodschap: “Zeker in deze tijd heeft de wereld meer liefde nodig. Liefde is het belangrijkste dat er is.”

34665597164_8e3728064d_z

Het interview met de leadzanger van TenTemPiés is HIER te lezen.

Foto’s door: Elise van Hertog

Verhalen die je misschien ook leuk vindt