Pompen in de feesttent met Kraantje Pappie

Dit verhaal werd geschreven door Robin Verschuuren

Bij elk festival hoort een headliner, en op Festival Mundial mocht de Nederlandse rapper Kraantje Pappie op het podium The Dome die rol op zich nemen. Met zijn energieke en feestige nummers liet hij de hele zaal springen.

Confetti, vuurwerk en dansen

Het publiek had hoge verwachtingen nadat hij zijn nummers ‘Lil Craney’ en ‘Liefde in de Lucht’ ten gehore bracht. Kraantje, wiens echte naam Alex is, beschikte vanavond over een erg gevarieerd publiek. Hoewel de zaal voornamelijk was gevuld met tieners, was er zelfs een 4-jarig meisje aan het genieten van het optreden. De confetti en het vuurwerk maakten het plaatje compleet.

Veel lullen, weinig spelen

Alex heeft voldoende nummers uitgebracht. Toch had hij moeite om het uur te vullen. De zanger had na elk nummer een nieuw praatje klaarstaan. Daarnaast legde hij vaak de muziek stil om nog even wat toe te voegen. Gelukkig merkte het publiek hier weinig van, het danste met volle overgave mee.

Natuurlijk kennen we de bekende nummers ‘Waar is Kraan?’, ‘Feesttent’ en het allernieuwste nummer ‘Liefde in de Lucht’. Pappie werkte ook mee aan de nummers ‘Traag’ en ‘Opgeturnt’, die ook werden opgevoerd.

Conclusie

Een feestje bouwen, dat kan Kraantje Pappie wel. Toch zijn er nog een aantal verbeterpunten. Af en toe was hij slecht verstaanbaar en iets minder toegiften zijn ook wenselijk. Al met al is er veel gedanst, gesprongen, gepompt, opgeturnt en vooral vel plezier gemaakt. Superoptreden.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt