Ontroerende start van Catching Cultures Orchestra

Dit verhaal werd geschreven door admin

Recensie
Act: Catching Cultures Orchestra
Waar: Fontys Koepelhal
Land: Meerdere
Cijfer: 8
Het optreden: Ontroerend en vrolijk, maar hier en daar wat rommelig

Zo’n zestig man is verzameld op het podium van de Fontys Koepelhal om de dag af te trappen. De Catching Cultures Orchestra is een samenvoeging van asielzoekers uit Utrecht, Alkmaar en Nijmegen, verscheidene musici uit die steden en vrouwenkoor Mihira en Klasseradatsch (beide bevatten leden uit verschillende landen).

Dankbaar

Het is een indrukwekkende groep mensen om bezig te zien op het podium. De dankbaarheid straalt van de gezichten. Na elk applaus is er een oprecht ‘dankjewel’ in de houding van de zangers en muzikanten. Dit maakt het optreden ontroerend om naar te kijken. Als bezoeker gun je ze deze ervaring en dit podium.

De muziek is swingend, dansbaar en vrolijk. Voor kleine kinderen is het een feest om op te springen en rond te rennen. Voor de grote mensen is het bijzonder en een goede show. Het is hier en daar wel nog wat rommelig. Na bijna elk nummer wisselt het aantal zangers dus dat zorgt voor wat rumoerigheid en het kost best wat tijd. Het publiek wordt daar enigszins onrustig van en bij de wat rustigere nummers lopen er dan ook wat mensen weg.

Disko Partizani

Het feestje komt echter weer tot leven wanneer ze het publiek opzwepen met hun eigen versie van Shantels Disko Partizani. De muzikanten en zangers zelf krijgen ook weer de smaak te maken en stuiteren over het podium. De muziek heeft invloeden van Klezmermuziek, uit Oost-Europa en de Balkan. Het optreden is een mooi begin van de Koepelhal en zal niet snel vergeten worden door de bezoekers.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt