Nneka betovert het publiek met haar ziel en zang + AUDIO

Dit verhaal werd geschreven door admin

Het begint allemaal wat stroef, want het geluid lijkt niet helemaal naar wens te zijn. Nigeriaanse zangeres Nneka staat met haar band op het podium van de Koepelhal en gebaart flink dat ze haar monitoren niet hoort. Wanneer dat gefikst is, is er meer berusting en begint het indrukwekkende optreden pas echt.

Recensie
Act: Nneka
Waar: Fontys Koepelhal
Land: Nigeria
Cijfer: 8.5
Het optreden: Nneka is een gevoelige powerhouse die het publiek inpakt.

Een nummer voor het eind richt Nneka zich pas tot het publiek: “Hello by the way!” Niemand vindt het erg, haar muziek zegt al genoeg. Na de wat stroeve en rustige start komt de Nigeriaanse al snel op gang. Met de ogen dicht geknepen en haar handen bezweerderig in de lucht stopt ze alles wat ze heeft in haar muziek. Soms lijkt het alsof ze niet weet wat ze met dat gevoel moet en de enige manier is zingen. Technisch gezien is ze waarschijnlijk een van de beste zangers dit festival. Wanneer je denkt dat ze niet hoger kan, gooit ze er nog wat noten bovenop. Het publiek luistert ademloos.

Bezieling

De bezieling die Nneka in haar muziek legt is aanstekelijk en je wordt erin meegezogen als publiek. Dat is ook precies wat ze wil: “I like to enter your brain, mind and heart. It’s all love. Be inspired by music and what you feel through that music.” Een inspiratie is ze zeker. Haar gevoel, ziel en stem legt deze Nigeriaanse rockchick – want flinke gitaarpartijen zijn er ook- volledig in haar muziek.

Interview

Na afloop van het optreden sprak Rob met Nneka in de studio van FontysLive.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt