Muziekgenres versmelten bij Soweto Soul

Dit verhaal werd geschreven door admin

De mensen op picknickkleden in de Koepelhal maken plaats voor het publiek van Soweto Soul. Die ruimte heeft het publiek nodig, want gedanst wordt er zeker. Het optreden begint rustig met een traditionele samenzang en de aandacht is meteen gepakt. Daarna is het op het podium één groot feest, het enthousiasme van de zangers is voelbaar en werkt aanstekelijk.

Recensie
Act: Soweto Soul
Waar: Fontys Koepelhal
Land: Zuid-Afrika & Nederland
Cijfer: 8
Het optreden: Enthousiast en dansbaar

Het project Soweto Soul is een initiatief van singer-songwriter Joep Pelt. Hij startte in het najaar van 2015 een succesvolle crowdfundingcampagne. Zijn missie? De muzikale ziel van de townships (sloppenwijken van Zuid-Afrika) blootleggen. De traditionele muziekstijl Mbaqanga werd bedreigd door de groeiende populariteit van Westerse muziek. Door de samenwerking met Zuid-Afrikaanse musici geeft hij een nieuwe impuls aan Mbaqanga. Het album dat voortkwam uit die samenwerking ging in première op Mundial.

Het resultaat: een publiek dat helemaal losgaat tijdens het optreden. Het publiek waagt zich zelfs aan een klein stukje traditionele dans. Speciaal voor de première van Soweto Soul deden ook rapper Rico, gitarist Pablo van de Poel en the Broken Bass Ensemble mee. Ondanks het feit dat deze muziekstijlen mijlenver uit elkaar liggen vloeiden deze naadloos in elkaar over.

 

Verhalen die je misschien ook leuk vindt