Een vulgair lesje van Meester Alex

Dit verhaal werd geschreven door admin

Recensie
Act: Meester Alex
Waar: Club Smederij
Land: Nederland
Cijfer: 6,5
Het optreden: Meester Alex geeft veel te veel details van zijn liefdes- en seksleven, verwerkt in nummers die je hooguit van je ene been op het andere doen hoppen.

“Deze is speciaal voor mijn ex”, zo kondigt Meester Alex zijn derde nummer aan. Hij geeft echter geen lessen in maatschappelijke thema’s of geschiedenis zoals de meeste meesters doen, maar bij hem gaat het over liefde en vooral: seks.

In Club Smederij staan een handjevol mensen als de Boxtelse rapper met cowboyhoed begint. Langzaam druppelen er meer mensen binnen, maar iedereen blijft achterin de kleine zaal staan. Ondertussen vertelt Meester Alex met een beat over zijn liefdesleven. Zijn ex wenst hij ‘Een Dikke’ toe, aangezien ze een man wilde en geen jongetje. “Dan toch niet, ik ben kanker volwassen.” Het is geen gangsterrap, maar lief komt de jongen – ondanks de zachte g – ook niet over.

Op het podium draait de DJ de plaatjes,  maar Alex regelt zelf zijn stem met twee verschillende microfoons. De ene gebruikt hij voor een loop station, waardoor zijn beatbox of zijn zinnen herhaalt worden – of waardoor zijn stem juist vervormd wordt tot een duistere Darth Vader stem. Hij gebruikt het op een aparte manier, en soms klinken random woorden als “Maarten van Rossem” of “Sexy als ik dans” door zijn beat.

Hij laat zich niet uit het veld slaan door weinig opkomst in het begin en je ziet hem opleven op het podium. Hij heeft er plezier in, maar voor de toeschouwer is het een aparte verschijning. De beats zorgen er niet meteen voor dat je staat te springen om te dansen, maar dat weerhoudt Meester Alex er niet van om zélf te dansen. Dat doet hij dan ook uitgebreid tijdens zijn laatste nummers.

De zinnen “Ik leen maximaal bij zodat ik maximaal kan stappen” of “Ze kwam naar me toe en zei ‘Ben jij niet Timmie Tex’, ik heb haar in haar gezicht gemept, en verder niets gezegd” maken je aan het lachen, maar als hij in zijn vierde nummer begint te zingen over de ‘Lovehandles’ van een blonde vrouw, zorgt dat eerder voor een ongemakkelijk gevoel.

Dat hij wél erg toegewijd is aan zijn act, blijkt als hij om 14.00 uur in de middag op Mundial een seksdansje opvoert waarbij de microfoon als geslachtsdeel fungeert. Al met al vermaakt Meester Alex je wel voor zes hele liedjes lang, maar helaas wel met een tikkeltje plaatsvervangende schaamte.

De rapper heeft ook samengewerkt met hiphopartiest Rico, waar twee nummers uit voortvloeiden. Toch klinken deze liedjes compleet anders dan waar hij mee optrad in Club Smederij.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt