Laid back momentje bij Mungo Bungo

Dit verhaal werd geschreven door Ruth Smeets

Af en toe is het gewoon even tijd om uit te rusten. Op Festival Mundial voldoet Mungo Bungo aan die behoefte van de festivalgangers. De bezoekers liggen tijdens de show languit op het (nep)gras van de Spoorzone.

Puur instrumentale en energieke muziek, aangedreven door een elektrische gitaar, drums en enkele blaasinstrumenten. Dát is de sound van Mungo Bungo, een vijfkoppige band uit Amsterdam, die zondagmiddag speelt op de Enjoy The World Stage van Festival Mundial.

Ultiem relaxmomentje

Al snel is duidelijk dat dit optreden hét moment is om voor of tijdens het eten even tot rust te komen. Groovy muziek, een lekker zonnetje, de geur van versgemalen popcorn en foodtrucks aan alle kanten van het terrein: de perfecte ingrediënten voor een uurtje ontspannen. Het gehele publiek zit op de grond, kletst met elkaar of luistert enkel naar de sound die voornamelijk wordt geïmproviseerd. Een meisje wordt tijdens het optreden zelfs door een vriendin gemasseerd.

Ontspannen vibe

Gedurende het hele optreden blijft diezelfde, rustige en ontspannen vibe hangen. Rechts vooraan staat een klein en select groepje mensen te dansen. Het lukt de bandleden een poosje om wat meer mensen op die tour te krijgen. “There are way too many people on the floor right now”, zegt een van de muzikanten. “Stand up and enjoy this.” Voor een moment heeft dat gebod opvallend veel effect. Festivalgangers staan op om mee te swingen met de muziek. Verder blijft het opvallend rustig en chill momentje, waar de toeschouwers duidelijk behoefte aan hadden.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt