Ebo Taylor: Weinig Ebo, veel positive vibes

Dit verhaal werd geschreven door Ilja Panis

Met al 60 trouwe dienstjaren, staat Ebo Taylor bekend om vrolijke afrobeat en highlife muziek. Hoewel de show van hem en zijn band een kwartier te laat begon, wist het Ghanese muziekgezelschap vanaf de eerste minuut het publiek in beweging te krijgen.

Swingende nummers van de energieke Saltpond City Band brengen een vrolijke sfeer in The Dome tijdens de act van Ebo Taylor. Invloeden van afrobeat en highlifemuziek zorgen dat de heupjes vanaf de eerste minuut losgeschud worden. Opeens lijk je niet meer in de Spoorzone te staan, maar op bezoek te zijn bij een Afrikaanse dorpsstam.

Weinig Ebo Taylor

De Saltpond City Band speelt het grootste deel van het optreden zonder frontman Ebo Taylor. Hij laat drie nummers op zich wachten en verlaat na een klein halfuur het podium weer. De 82-jarige man is het duidelijk niet meer gewend om een uur op het podium te staan. Tussen de nummers door gaat hij geregeld op een stoel zitten om even uit te rusten. Gelukkig heeft de band energie voor honderd waarmee zij het publiek enthousiast houden.

Goede sfeer

Hoewel de band een kwartier te laat start, lijkt niemand hen dat kwalijk te nemen; het uitgelopen kwartier wordt ingehaald en het publiek slooft zich uit de meest gekke en uiteenlopende dansmoves.

Vooral door de voelbare energie van de band verlaat het publiek de zaal uiteindelijk met een brede glimlach.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt