Arabisch stampen voor beginners

Dit verhaal werd geschreven door Simon Knopper

Feit: het zijn acts als Omar Souleyman die Mundial zo leuk maken. Een man in een Khadaffi-achtige outfit op een podium, iemand op de achtergrond die een Arabische housebeat aan/uit zet en een zaal die het simpelweg snapt en volledig loco gaat. Veel meer heb je écht niet nodig voor een ouderwets Mundialfeestje.

Omar Suleyman wil je op je bruiloft hebben. Zelfs je tante van 85 gaat gegarandeerd uit haar plaat op de Dabke-muziek (‘stampen’ in het Arabisch) van onze Syrische vriend. Als een jaar of 20 reist Suleyman de festivals af met een uurtje woenstijntechno waar je u tegen zegt. Zelf klapt hij er wat bij, zingt af en toe een moppie mee en heft zo nu en dan zijn handen in de lucht om de vreugde nog groter te maken. Hoeft helemaal niet, het gaat vanzelf.

Je kunt je voorstellen dat het na een half uurtje wel mooi is met de pret. Maar daar heeft The Dome maling aan. Tot aan de laatste beats en zelfs na drie vlugge goodbyes wordt er gehost dat het een aard heeft. Mundial is meer dan opgewarmd voor een hete avond, met De Likt en Kraantje Pappie voor de boeg.

Niets anders dan een ‘dankjewel Omar’ is op z’n plaats. Het zijn acts als die van jou die Mundial zo leuk maken.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt