Bootleg Betty is onbedwingbaar: alleen maar bewegende benen

Dit verhaal werd geschreven door admin

Vijf rockchicks, humor, country en een heerlijke woeste stem. Ieder bandlid had haar eigen kledingstijl. Bootleg Betty liet het publiek in de Wagenmakerij niet stilstaan.

Recensie
Act: La Sra. Tomasa
Waar: De Wagenmakerij

Land: Nederland

Cijfer: 8.8

Het optreden: De vijf dames gaan zo hard los; het publiek volgt. Wat is rockabilly toch heerlijke muziek.

De Wagenmakerij was dé perfecte match voor Bootleg Betty. Het ultieme huiskamergevoel kwam heerlijk over, waardoor je je lekker kon laten ploffen op een zitzak of los kon gaan op de rockabillyklanken van de contrabass.

Humor

Helaas begon de all-female roots band tien minuten later, maar een minder feestje maakten ze er zeker niet van. “Oh, we mogen nog twee nummers spelen. We zijn ingekort. Oja, dat mag ik helemaal niet zeggen. Niks aan de hand”, grapt leadzangeres Karlijn Wolsing. Tussen de platen in kletst Wolsing wat met het publiek. Met een gevoel van humor en wat goede zin, sta je heerlijk te genieten van Bootleg Betty.

Country dansjes

Hoe verder het optreden vordert, hoe drukker het vooraan wordt. Een steeds grotere groep countryliefhebbers komen hun beste pasjes laten zien. Je ziet dat de dames beginnen te genieten. Na elke snaar die wordt geraakt of na elke zin die wordt gezongen, verschijnen de glimlachjes op de gezichten van de rockchicks. Het nummer ‘Go Ahead’, wat ze voor de eerste keer live speelden, sloeg perfect aan bij het publiek. Na de plaat waren er nog meer bewegende benen te zien.

Eén team één taak

Wat Bootleg Betty zo goed maakt is dat de bandleden met elkaar feesten én met het publiek. Ze staan niet los van elkaar, maar er is honderd procent interactie. Een glimlach hier, een glimlach daar, een dansje hier, een dansje daar: Bootleg Betty is onbedwingbaar.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt