3x bijzonder en lekker eten op Festival Mundial

Dit verhaal werd geschreven door Marieke Nielen

Mundial heeft dit jaar meer dan 26 foodtrucks op het terrein staan, en dat betekent keuzestress. Gelukkig hebben we juist voor de twijfelaars onder ons de volgende drie foodtrucks bezocht!

BunnyChow

Heb je trek in een struisvogelburger of een uitgehold broodje met heerlijke curry? Oprichters Njabulo Ndlovu en Ria Tabak begonnen vier jaar geleden de foodtruck ‘BunnyChow Experience’.  ,,Typisch Zuid-Afrikaans eten, voor mensen die net iets anders willen”, vertelt Ria. Hoewel een struisvogelburger erg apart klinkt, is het volgens BunnyChow juist iets wat je niet wil missen. “Struisvogelvlees is sappiger en scherper dan een normale hamburger. We hebben tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad.”

Een ‘veiligere’ keuze is de Bunny Chow. Een typisch Afrikaans gerecht, gecombineerd met de Indiase eetcultuur. “Rond de jaren ’30 zijn enorm veel Indiase mensen naar Afrika geëmigreerd, waardoor de Afrikanen curry leerden kennen. Hier wordt nu typisch streetfood van gemaakt door de curry in een uitgehold broodje te gieten. Net een hotdog, maar dan iets anders. Die van ons is naar Hollandse maatstaven wel iets minder pittig.”

Roll or Bowl

Als je liever zoekt naar iets zonder vlees, kun je langsgaan bij Roll or Bowl. Naast de Flat Iron Steak serveren ze ook een veganistische tempeh-bowl. Hoe onderscheidens zij zich precies? “Alles is vers gemaakt en elke dag worden er nieuwe producten geleverd.” Roll or Bowl begon drie jaar geleden met het idee om als een van de eersten ‘healthy fastfood’ te serveren op een festival. Vorig jaar waren ze volgens 24Kitchen zelfs de beste foodtruck van Nederland. Dit weekend zijn ze dus te vinden op Mundial, en met een andere foodtruck op Defqon (dancefestival in Biddinghuizen). Voor verse wraps en bowls kan je dus hier terecht.

Plantage Onverwacht

Als je een rondje hebt gelopen op het terrein, heb je deze foodtruck vast al gezien. Met een vuurspuwende kok, grote speakers en een Chevy Van-barbecue is deze foodtruck niet te missen. Rene Pique startte vier jaar geleden met deze foodtruckshow, die hij vernoemde naar zijn familieplantage in Suriname. Je kan er terecht voor nacho’s, cajun wedges en een broodje Roadkill. Dit broodje bestaat uit zelfgemaakt zuur, kip, worst en nog meer vlees (volgens de plantage een echte aanrader).

Ze staan vooral op muziekfestivals in Nederland, maar zijn ook wel eens te vinden in België. Plantage Onverwacht is vooral ook live entertainment. In de avond gaat de muziek nog harder en wordt er ook nog een danseres naast de vuurspuwer neergezet. “De helft van onze bezoekers maken vooral foto’s en dansen op de muziek in plaats van dat ze daadwerkelijke eten kopen”, zegt het meisje achter de truck. Of je dus wilt eten of dansen, Plantage Onverwacht is altijd een goed idee.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt