Virtual reality bril brengt Reservoir Dogs Band tot leven

Dit verhaal werd geschreven door admin

Artiesten bekijken op Mundial zonder nat te regenen? Kan gewoon. Dankzij studenten en docenten van de Fontys HBO-ICT zie je op het festival een huiskamerconcert. Als je een virtual reality bril ophebt, tenminste. Hoe dat werkt, lees je hier!

Zonder bril lijkt de Fontys Area een knusse huiskamer, maar met het apparaat op wordt het ineens de locatie van een privé-concert. Door een zogenaamde Oculus Rift is het net alsof de Reservoir Dogs Band speciaal voor jou optreedt. De formatie brengt, compleet in bijpassende kleding, soundtracks van Tarantino-films.

Hoe dat kan? Dat legt Patrick de Beer haarfijn uit. Patrick is docent op de Fontys HBO-ICT. “Normaal gesproken zie je bij een film alleen wat de regisseur wil dat je ziet”, vertelt hij. “Met een virtual reality bril is dit helemaal anders. Jij bent in controle.” Vorige week woensdag haalde “zijn” instituut de Reservoir Dogs Band naar de Spoorzone. “Het filmpje is gemaakt met een 360 graden camera. Die filmt de gehele omgeving. De clip is omgezet naar een speciale versie voor de Oculus Rift, waardoor de bril je beweging volgt wanneer je deze ophebt. Hierdoor lijkt het net alsof je op elk plekje op je hoofd ogen hebt.”

Nieuwsgierig, maar niet aanwezig op het festival dit weekend? Niet getreurd. Hier staat hetzelfde optreden. “Door met één vinger over het beeld te scrollen, verandert de omgeving in dezelfde richting mee”, zegt Patrick. Iets minder reality, maar net zo leuk. Veel kijkplezier.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt