Uitgelicht – Gallowstreet

Dit verhaal werd geschreven door Marieke Nielen

Gallowstreet

Dankzij een bezetting van twaalf man is de brassband Gallowstreet zowel letterlijk als figuurlijk een van de grootste artiesten op Festival Mundial. Met een mix van hiphop, funk, soul en dance sluiten zij de zondagavond af in The Dome. Eerder was de groep al te vinden op het North Sea Jazz Festival, iets dat geen verrassing mag heten gezien hun gift om van elk festival een feestje te maken. Verder verschenen ze op Lowlands en hun eigen festival HONK! in Paradiso.

Met hun tweede album, ‘Hot Lava Sex Machine’, laat de Amsterdamse bezetting horen hoe goed en lekker je kan dansen op blaasmuziek. Eerder bewezen ze dat al met hun debuutalbum ‘Battleplan’, dat genomineerd werd voor een Edison. Hier kwamen de hits ‘Asterix’ en ‘Hattori’ uit voort.

Aan eentonige muziek doet Gallowstreet zeker niet. Het nieuwe album wordt gekenmerkt door een iets andere sound. Waar disco in ‘Glitterbox’ een prominente rol speel zijn het westernachtige klanken die in ‘DeLorean Cowboy’ de overhand hebben. Het is te merken dat de sfeer in ‘Hot Lava Seks Machine’ anders is, het klinkt voller. Dit komt omdat de focus vooral lag op de live-opnamen, terwijl die focus bij ‘Battleplan’ op losse opnames lag.

Wij verwachten in ieder geval een verpletterende afsluiting, waarin ze hopelijk nieuwe hits van hun meest recente album. Benieuwd? Check deze toffe compilatie van de band die ze vorig jaar maakte tijdens het bevrijdingsfestival, waar ze in Brabant beginnen om op een bomvol plein in Amsterdam te eindigen.

Liever direct via Spotify, check hier Hot Lava Sex Machine!

Verhalen die je misschien ook leuk vindt