Maurino Alarcón Seguel: “Door middel van muziek vechten wij voor de liefde”

Dit verhaal werd geschreven door admin

Het publiek ging meteen los. TenTempiés begon en dat was te merken. Je zag de band én het publiek met volle teugen genieten. “Fantastisch! Echt zo genieten met zoveel energie”, omschrijft leadzanger en oprichter van de band Maurino Alarcón Seguel. Na afloop nam de leadzanger even tijd voor ons om wat prangende vragen te beantwoorden.

De relaxt ogende artiest laat weten dat het publiek van Mundial bijzonder voor hem is. “Ze zijn zo ontzettend lief en leuk en dat maakt het voor ons erg mooi.” De sfeer tijdens het optreden zit er dan ook goed in. Net zoals vier jaar geleden toen TenTemPiés ook op Mundial te vinden was. “Het enige verschil wat er toen was, was dat de zon scheen en heel mooi net over het publiek begon te schijnen toen wij begonnen met spelen. Altijd leuk om dan te bedenken dat dat komt door je eigen muziek. Maar ook nu danste het publiek alsof er geen wolkje aan de lucht was.”

Maurino: “Ik ben het gelukkigst als ik op het podium sta”

35466670036_9f54b1d054_o
© Ron van Dooren

Diversiteit

Op het podium zie je de chemie tussen de bandleden ervan af spatten. Ze lijken allemaal zeer te genieten en weten precies hoe ze zich moeten gedragen on stage. “We hebben een hele speciale band binnen de groep. Ongeveer negen jaar geleden begon ik TenTemPiés samen met Jouke Schwarz, de gitarist, en sindsdien is de band hier en daar minimaal veranderd.” De bandleden komen uit alle hoeken van de wereld. Maurino zelf komt uit Chili, de ander uit Spanje en weer eentje uit Engeland. Onderling spreken ze Engels, wat niet per se vanzelfsprekend is, want de liedjes zijn ook vaak in het Spaans. “Teksten schrijven voor mij gaat gewoon vanzelf”, vertelt Maurino. “Ik laat de pen het woord doen.” De boodschap die de teksten van Maurino moeten overbrengen is liefde. Altijd liefde. De zanger vindt het zeker in deze tijd erg belangrijk dat die boodschap wordt overgebracht. “Door middel van muziek vechten wij voor de liefde. Dat kan in het Spaans, Engels en wie weet ooit in het Nederlands.”

_mg_8233
©
 Elise den Hertog_mg_8195
© Elise den Hertog

Maurino: “Ik laat de pen het woord doen”

Toekomst

De band heeft het retedruk op dit moment met allerlei andere festivals. Niets te klagen dus, volgens Maurino. “We staan voor het eerst voor twee maanden met een nummer op de radiolijsten, mogen morgen op Amsterdam Summer Break staan en ga zo maar door.” Dat klinkt niet verkeerd als je het ons vraagt. Maar met zo’n druk schema is het best moeilijk te genieten van de festivals waar ze staan. “Soms is dat best jammer,” vindt Maurino, “maar ik ben het gelukkigst als ik op het podium sta.”

Lees HIER de recensie over het optreden.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt