Duo LOLA trapt af op Het Plein met melancholiek

Dit verhaal werd geschreven door Mayke Westerink

Het duo kent elkaar van de vooropleiding van het Conservatorium en besloten vanaf dat moment samen muziek te maken.  Op Festival Mundial klinken de tweestemmige klanken over Het Plein op zowel zaterdag als zondag.

Hannah en Suzie zijn twee Amsterdamse meiden van 21 jaar. In de zomermaanden reizen ze het land af om op verschillende podia en festivals op te treden. Naast de optredens genieten ze dit weekend ook van het festival zelf. “We hebben het gisteren misschien iets te laat gemaakt, we zijn een beetje brak”, zegt een van de twee zangeressen  na het optreden, chillend in het gras. Ondanks de kater speelden ze loepzuiver. “Voor ons gevoel ging het gisteren minder goed, door technische problemen”, vertelt Suzie. Gelukkig vonden ze het publiek beide dagen enthousiast reageren. Na het optreden is er tijd om een EP te kopen: “De EP kost wat jij het waard vindt”, roepen ze erbij.

De studenten zingen over ergernissen uit het dagelijks leven en halen hun inspiratie uit Nederlandse artiesten als Spinvis en Eefje de Visser. Die melancholische kant van de liedjes komt van Hannah. Allebei begonnen ze op jonge leeftijd met het spelen van muziek. Suzie speelt al jaren klassieke piano en allebei spelen ze gitaar. “Ik heb nog op mijn twaalfde in zo’n schattig basisschoolbandje gespeeld.”

Betekenis

De naam LOLA is voortgekomen uit de tweede naam van het duo, legt Suzie uit. “Mijn tweede naam is Lora en die van Hannah is Lotte.” Na dit optreden op zondag genieten ze nog even na en gaan dan weer richting het noorden.

Ze hopen in de toekomst nog meer te kunnen spelen en door te gaan zoals het nu gaat. Hannah: “Op het podium je ding kunnen doen is toch echt het allerleukste.”


35356263662_186fe77484_z

Verhalen die je misschien ook leuk vindt