Talenten van Giel Beelen krijgen eigen podium tijdens Mundial

Dit verhaal werd geschreven door admin

Giel Beelen host dit jaar zijn eigen podium op Festival Mundial: het Giels TalentenJacht-podium in Gebouw 88. Op de stage zijn finalisten van de eerste online talentenjacht in Nederland te vinden. Een goede reden om met de radio-dj te bellen.

“Hey, je spreekt met Giel!”

Hey daar. Gefeliciteerd met je eigen stage op Mundial! Hoe is dat precies tot stand gekomen?

“Nou, dat ging heel makkelijk. Iemand die bij me werkte, deed al iets met Mundial, dus ik heb het hem gewoon gevraagd. Hij was heel enthousiast en binnen no time waren de programmaboekjes gemaakt. Iemand een podium geven, past naar mijn gevoel goed bij dit festival.”

Ben je al eens op het festival geweest?

“Nee, nog nooit.”

Wat verwacht je ervan?

“Een hoop! Volgens mensen om me heen heeft het festival een speciale vibe. Ik zag ook dat er iets komt wat ik heel graag wil zien. Hoe heet dat nou… een soort balkan-beats heeft die jongen…”

Lil’ Kleine?

“Hah, nee die niet. Al vind ik dat ook leuk, hoor. Ik weet het alweer: Shantel!”

En wat voor rol spelen jouw talenten precies op Mundial?

“Ze treden op in een soort fabriekshal op de route. Tussen grote acts door kun je dus naar hun optredens kijken.”

Wie van die talenten mogen Mundiallers écht niet missen?

“Oei, dat is lastig… Dat ik van de 1.200 aanmeldingen een selectie van honderd moest maken, vond ik al super moeilijk. Nu zitten we op 25, dus tussen die kindjes kan ik al helemaal niet kiezen.”

Een lievelingskind zoeken, is natuurlijk altijd lastig…

“Precies. Het is ook maar net waar je van houdt. Er zitten singer-songwriters tussen, maar ook mensen met elektronische toevoegingen. Nog een reden waarom het goed bij Mundial past. Ik vind het in ieder geval allemaal tof.”

Dat klinkt goed. Als jij en de talenten een gaatje vrij hebben, zijn jullie natuurlijk hartstikke welkom bij ons in de studio.

“Super nice! Dat kunnen we regelen. Fijn weekend!”

 

Verhalen die je misschien ook leuk vindt