Organisatie Mundial tevreden ondanks verlies subsidie

Dit verhaal werd geschreven door admin

“Je bedenkt iets en probeert iets moois te maken voor je publiek. De lach op het gezicht van mensen is het grootste compliment dat je kan krijgen.” Patrick Kokx van de organisatie is trots. Op zijn team, op de artiesten, op iedereen.

20.000 Bezoekers. Zo’n 4.000 minder dan vorig jaar. Desondanks is het gezellig bij Mundial. De reacties van het publiek zijn wisselend. De een is enthousiast, de ander vindt het niks. Volgens de organisatie is het dit jaar anders. Niet per se verkeerd. Nieuw is de DJ die tussen de optredens door een plaatje draait. “Normaal gaan mensen weg na een optreden. Als er een DJ speelt, blijven ze gezellig een biertje drinken”, aldus Kokx. De Wagenmakerij stond vorig jaar nog vol met kraampjes. Deze zijn nu allemaal buiten. De Wagenmakerij is gesloten voor publiek. De ruimte is omgetoverd tot backstage area. Het plein was vorig jaar een grote wei, waar mensen konden zitten en chillen. Nu is het een terras. Vorig jaar waren er grote namen zoals Lil Kleine, Ronnie Flex en Typhoon. Dit jaar zijn er minder bekende artiesten.

Dat Mundial minder subsidie heeft gekregen dit jaar, is geen geheim. De organisatie heeft er niet veel over te zeggen. “Mundial was nooit mainstream. We focussen op artiesten die op het punt van doorbreken staan. We willen mensen verrassen met lekker eten en muziek.” Dat verrassen lukte zeker. Op zaterdagmiddag was Broederliefde de verrassingsact in de Koepelhal.
Volgend jaar wil de organisatie op deze manier doorgaan. Het liefst blijven in de Spoorzone.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt