Een instrumentaal, zonnig, Braziliaans feestje met Bixiga 70

Dit verhaal werd geschreven door admin

Gooi de poncho’s maar af en pleur de plu in de prullenbak, want de zon schijnt. Een perfect moment voor de Braziliaanse band Bixiga 70 om hun set te spelen. Bier, zon, trompetten en djembés; een feestje in wording. “The only reason we are here is to bring the sun and make you dance!”

Recensie
Act: Bixiga 70
Waar: Parkpodium
Land: Brazilië
Cijfer: 9
Het optreden: Zelfs zonder tekst en zang weten ze het publiek vast te houden

DSC_0031

De tienkoppige band bespeelde zo’n tien instrumenten waaronder de djembé, trompet, trombone en dwarsfluit. Het werd een Braziliaans feestje in het Tilburgse zonnetje. Bixiga 70, vernoemd naar een wijk in Sao Paolo, gebruikt alleen instrumentale muziek om de mensen te vermaken; er komt geen zang aan te pas.

Draaiende heupen, zwaaiende armen
Een slimme zet is de prachtige danseres die halverwege het podium betreedt op de swingende beats. Met draaiende heupen en zwaaiende armen zweept ze het publiek op om nog harder te dansen. Haar aanwezigheid zorgt voor een breuk in de doorgaande stroom van trompetten en trommels.

Zelfs zonder zang en tekst blijft het publiek geboeid. Af en toe doet een van de gitaristen een praatje en vertelt over het volgende nummer. Genoeg contact om iedereen te laten juichen en dansen. Er is bij Bixiga 70 niet veel nodig om contact te leggen. De taal van de muziek laten zij voor zich spreken.

Verhalen die je misschien ook leuk vindt